16 днів проти насильства

2021-12-13

/Files/images/novini/21-22_navchrk/1_semestr/ФОТО 1.jpg

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати:

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

5 грудня – Міжнародний день волонтера;

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Кожна дитина має право на щастя, любов і опіку. Але головне право – це право на життя, життя без насильства. На жаль, сьогодення наповнене не лише приємними моментами, а й такими, які викликають дитячі сльози. Зазвичай це пов’язано з непорозуміннями, сутичками, суперечками, виясненням стосунків, результатом яких стає насилля, моральне і фізичне.

В межах акції психологічною службою закладу були проведені різноманітні заходи:

- Серед учнів початкової школи були проведені година спілкування на тему «Жорстоке поводження та порушення прав дітей на прикладі героїв казок» та акція «Наші долоньки проти насилля»
За допомогою своїх маленьких долоньок та яскравих фарб , діти створили справжній шедевр — колективну композицію. «На обведених долоньках» діти писали свої імена, прізвища. Висловлювали побажання, які символізують доброту, тепло, єднання, надію про безхмарне щасливе дитинство без зла, горя та насильства; мрію про спокій і злагоду в родинах та країні, про мир та взаєморозуміння, добро та любов. Після цього кожен учень приклеїв свою долоньку до плакату.

- Серед учнів середньої та старшої ланок проведено: тренінгове заняття на тему «Насильство, жорстока поведінка: форми виявлення, профілактика, допомога»; перегляд відео «Чим живуть ВІЛ-позитивні підлітки» з обговоренням; онлайн-квест «Шукаєш роботу – перевір свої сили»; тренінгове заняття «Друзі з особливими потребами»; надано інформацію на тему «Кібербулінг, як захистити себе від віртуального насильства».

/Files/images/novini/21-22_navchrk/1_semestr/ФОТО 2.jpg

Проведені заходи змусили дітей задуматись над тим, що кожен із нас може зробити для того, щоб розірвати коло жорстокості і насильства, змінити світ на краще.

/Files/images/novini/21-22_navchrk/1_semestr/ФОТО 3.jpg/Files/images/novini/21-22_navchrk/1_semestr/ФОТО 4.jpg

Маємо надію та сподівання, що сучасне та прийдешні покоління зможуть своєю небайдужістю розірвати коло жорстокості та насильства, змінити світ на краще!
Кiлькiсть переглядiв: 49