День пам'яті жертв голодомору

2022-11-26

/Files/images/novini/22-23_navch_rk/maxresdefault.jpg

На підвіконні палахтить

Скорботи полум’я священне –То свічка пам’яті горитьЗа всіх безвинно убієнних.Мій розум навіть не збагнеСтрашної люті сталінізму.
Що катував своїх людей,
Це ще жахливіше фашизму!
Наталка Тривайло

Щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять мільйонів жертв голодоморів. У ХХ столітті українці пережили їх тричі.

Голодомор – це страшна трагедія в історії нашої держави. Він забрав мільйони людей. Щоб не повторювалися такі події, ми маємо знати та пам’ятати про них.

З метою вшанування пам’яті жертв голодомору та виховання в учнів ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого та збереження державних традицій в нашому ліцеї було проведено інформаційно-просвітницькі заходи.

У шкільній бібліотеці була організована виставка фотоматеріалів та публіцистичної літератури «І пам’яті свіча не згасне…».

В класах дистанційно пройшли години пам’яті і скорботи «Голодомор – біль душі та пам’ять серця». Учні переглядали відео спогади очевидців тієї страшної трагедії, переглянули відеоролики Українського інституту національної пам’яті «Історія гідності. Голодомори» та «Де б ти не був – вшануй померлих від голоду!».

Ці виховні години запам’яталися усім завдяки емоціям суму, жалю і співпереживання, які відчувалися у кожному слові та русі її учасників.

26 листопада запрошуємо кожну українську сім’ю о 16-й годині приєднатися до Всеукраїнської акції «Запали свічку.»

Кiлькiсть переглядiв: 23