• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відзначення Дня народження ЄС у Добрянській школі

Відзначення Дня народження ЄС у Добрянській школі

2017-11-13

/Files/photogallery/830/IMG_20171110_142816.jpg

Європейський Союз – напевно, найбільш природне сучасне економіко-геополітичне об’єднання на сьогоднішній день, яке представлено більш ніж пів мільярдом її мешканців. Утворився на основі підписаного 7-го лютого Маастрихтського договору, який набув чинності 1 листопада 1993 року. Тому 1 листопада і відзначається день народження ЄС. У цей день і наша Добрянська школа долучилася до заходів шанування ЄС. Ми хочемо, щоб юні громадяни України краще знали й розуміли Європейський Союз, його історію та сучасність, цілі та цінності. Діти запитують, чому так важливо, щоб ми познайомилися з Європейським Союзом? І ми їм пояснили: «Насамперед тому, що ви — європейці. Ви маєте багато спільного з вашими ровесниками від Лісабону до Варшави, від Гельсінкі до Риму або у будь-якому куточку Європи. Усвідомлення цього однаково важливе і для тих, хто належить до Європейського Союзу, і для вас. Демократія, дотримання прав людини, рівність усіх перед законом — це основи сучасної європейської цивілізації, фундамент Європейського Союзу. Діти та молодь повинні засвоювати ці цінності з малих років, зростаючи відданими їм громадянами. Cаме ви згодом будете тими, хто визначатиме долю своєї країни, у тому числі стосовно її євроінтеграції та відносин з Європейським Союзом. Тому вам надзвичайно важливо добре знати ЄС, відчувати його цінності й бути готовими їх відстоювати. Повірте: що краще ви пізнаватиме сучасну Європу, то більше наснаги отримуватимете для побудови її в Україні».

Щоб дітям було легше уявити потужність, багатокультурність та значення ЄС ми провели загальношкільний захід – конкурс творчих проектів «Парад країн Європи». На заході діти мали змогу познайомитися із різноманіттям країн, які входять до Євросоюзу. До уваги глядачів було запропоновано цікаву відеоподорож, а головною подією стала презентація творчих проектів. Кожен клас підготував міні-презентацію однієї з країн ЄС. Головним фактором в оцінюванні проектів став креативний підхід. Діти підготували тематичні виставки, національні костюми та страви, презентували символіку країн, традиційні народні вироби, а інформаційну частину своїх виступів підкріплювали відеопрезентаціями заради створення цілісного образу країни та надання цікавих фактів з різних сфер життя тієї чи іншої країни. Перше місце у програмі здобули учні 8 – А класу (кл. керівник Позднякова Н.В.), друге місце – учні 6 класу (кл. керівник Шевченко Г.М.), а третє місце посів 5 клас (кл. керівник Козіна Н.Г.). Переможці нагороджені грамотами та «гаманцями з символічними євро» («шоколадні монетки євро»).

Сподіваємося, що такі заходи, які ми проводимо з дітьми і для дітей, зародять у юних душах зерна свідомості, дбайливості, творчості та культуро шанування.

Кiлькiсть переглядiв: 165