• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Мати – найрідніша і найближча кожному із нас»

«Мати – найрідніша і найближча кожному із нас»

2019-05-22

/Files/images/novini/47.jpg

/Files/images/novini/8.jpg

“Яке найкраще слово в світі?” –
Раз мудрий хтось питав людей.
“Здоров’я”, – відповів недужий.
“Ні! Молодість!” – сказав старий.
“Найкраще – хліб!” – жебрак промовив.
“Перемога”, – відповів солдат.
“Найкраще – воля!” – раб промовив.
“Ні, правда!” – вигукнув мудрець.
Аж тут озвався несміливо
Сирітка, ще малий хлопчак:
“Найкраще в світі слово “Мама!”
І всі сказали: “Мама! Так!”.

У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пісня жайворонка, теплий весняний вітер приносить Свято матері, яке народилося в далекій Філадельфії завдяки зусиллям молодої американки Анни Джарвіс.

Вперше в Україні, в Галичині, це свято відзначалося в 1929 році. У цей день люди в національному одязі йшли зранку до церкви на богослужіння, а пізніше тисячі дітей під звуки музики, з квітами в руках йшли вулицями міст чи сіл до площі, де відбувалося свято. Пісні, вірші, вистави, виставки виробів, квіти, жарти, сміх були адресовані матерям.

Після 1939 року це свято було заборонене. Але відновлюється Україна, а разом з нею і ті свята, які були дорогими нашому народові. З 1990 року Свято Матері повернулося в Україну і святкується у другу неділю травня.

Добрянська ЗОШ І – ІІІ ступенів не залишилася осторонь і організувала проведення родинного свята для батьків. Були запрошені не тільки матусі, а й бабусі та всі бажаючі. Захід пройшов на базі молодіжного центру, який забезпечив не тільки приміщенням для проведення масового свята, а й надав допомогу щодо музичного оформлення. Особливу вдячність школа висловлює керівнику молодіжного центру Казачковій Оксані Миколаївні. Та велику вдячність – класним керівникам та керівникам вокального та хореографічного гуртків.

Участь у святі взяли всі ланки школи. Найбільше було номерів від початкових класів. Учні 2 класу (класний керівник: Гончаренко Ірина Петрівна) підготували два танці: «Танго» та «Ромашки». А учні 4 – Б класу показали казку та танець (класний керівник: Бондарчук Наталія Іванівна).

Гарно виконали пісню «Мама і я» учениці 1 – А класу Скугорева Анна та Киченок Марія.

Свято всім дуже сподобалось. Такі родинні свята сприяють формуванню сімейних цінностей.

/Files/images/novini/20.jpg/Files/images/novini/30.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 169