• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День пам’яті Героїв Небесної Сотні у Добрянському ЗЗСО

День пам’яті Героїв Небесної Сотні у Добрянському ЗЗСО

2021-02-22

/Files/images/novini/20-21_nr/День пам яті.jpg

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Серед Небесної Сотні були як зовсім юні, так і вже сиві люди з усіх куточків України – від сходу до заходу, від півдня до півночі. Небесна Сотня об’єднала в собі народ усієї Соборної України.

20 лютого ми вшановуємо пам’ять Небесної Сотні, справжніх героїв, котрі змінили хід історії нашої країни, віддали свої життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людей, європейське майбутнє України. Імена всіх загиблих назавжди залишаться в серцях кожного українця.

З метою увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні, вшанування подвигу учасників Революції Гідності та виховання в учнів почуття патріотизму і гордості за свою державу у Добрянському ЗЗСО І-ІІІ ступенів проведеногодини пам’яті «Герої не вмирають… Просто йдуть…», які провели педагоги-організаторами Тодосієнко В.С. та Фастенков С.І. з учнями середніх та старших класів. Тодосієнко В.С. організувала для старшокласників перегляд презентації «Поіменно Небесної Сотні». На великому екрані були представлені світлини загиблих людей – зовсім юних і досить зрілих. Присутні мали можливість переглянути кадри тих страшних подій на Майдані. Під мелодію гімну Небесної Сотні «Пливе кача» була запалена свічка, всі присутні долучилися до «Хвилини вшанування Небесної Сотні», запаливши свічки пам’яті. Наприкінці заходу учні вишикувались на флешмоб «Вічна пам’ять!».

Представники учнівського самоврядування провели акцію «Ангели пам’яті». У класних колективах пройшли бесіди та години спілкування «Хто такий патріот?», «Герої Небесної Сотні», «Герої не вмирають». На стенді було вивішено інформацію про подвиг Героїв Небесної Сотні.

Слава Україні! Героям слава!

Кiлькiсть переглядiв: 28