• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 26 лютого – День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

26 лютого – День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

2021-02-26

/Files/images/novini/20-21_nr/1614873267060.jpg

26 лютого – День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

У рамках реалізації Концепції національно-патріотичного виховання, з метою підвищення патріотичного духу та поширення правдивої інформації про участь мешканців Кримського півострову в обороні своєї землі від агресора у Добрянському ЗЗСО І – ІІІ ст.. пройшли виховні заходи для учнів. Заходи до Дня початку кримського спротиву органічно увійшли до системи національно-патріотичного та громадянського виховання учнів.

Для учнів молодших класів проведені інформаційні мініатюри «Давайте знайомитись. Крим». Класні керівники 5 – 8 класів підготували усний журнал «Кримчани на захисті української державності», присвячений кримському спротиву, залучили учнів до проведення заходу у своєму класі. Під час проведення учнівської конференції «Крим. Хронологія спротиву» учні 9 – 11 класів ознайомились з хронологією подій, переглянули фотоматеріали, а також пригадали поняття «Громадянин України», «окупація», «анексія». Учні ознайомились з розвитком політичної та соціокультурної ситуації в Криму впродовж лютого-березня 2014, а також після окупації.

Учні-доповідачі підготували доповіді «Хронологія окупації», «Хронологія спротиву». Педагоги-організатори мали завдання організувати відеоперегляди: відео-мандрівка «Цікаві маршрути Криму» для учнів 5 – 8 класів та відеоперегляд «Окупація Криму. Рух опору» для 9 – 11 класів. У читальній залі шкільної бібліотеки було обладнано тематичну виставку літератури – бібліографічний куточок «Крим: історія та сучасність». Також було вивішено інформ-дайджест «26 лютого – День кримського спротиву російській окупації» про історію окупації російськими військами території Криму.

У період 22 – 26.02.2021 року організована виставка плакатів «Крим. Нескорена земля», у якій взяли участь 5 – 11 класи. Своїми плакатами діти підтримали загальноукраїнську ідею, що Крим – це Батьківщина українців і кримськотатарського народу, які по праву є господарями своєї землі.

По закінченню заходів діти змогли зробити висновок, що кожен регіон України неповторний. Ми – єдина країна! Незважаючи на усі негаразди ми усі прагнемо одного – миру, спокою, чистого неба над головою.

/Files/images/novini/20-21_nr/1614873266671.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 27